Lawatan



Selamat berpuasa :)
eeehh.. 
pejam celik-pejam celik dah nak raya la..
ouh Ramadhan.. i will be miss u :(
to Syawal,, do come in !! :D

ok
hari nie seharian tak masuk sekolah. pergi sekolah tapi tak belajar tapi kami wat 
<seperti tajuk atas>
spt yg dijanjikan ari nie kami kena pergi mahkamah Butterworth. semua nie under subjek P.Am. semua f6+ terlibat n semua guru subjek tersebutpon ikot juga. klu tak  silap dh bbrp tahun lawatan nie tak pernah miss. 
sewaktu disana kamidiberi taklimat dan prosedure mahkamah nie. tak senang dan tak susah.  paham kira ok la. time kat sana kami dbhagi ikot kmp.. kena pecah ikut 2 mahkamah iaitu mahkamah sesyen n mahkamah majistret. mahkamah nie tak da perbicaraan kes but hanya menyebut kes shj mksudnya sebut kat tuan hakim kesalahan yg dilakukan dya tu ap. Nyna kena sesyen n mahkamah nie kes berat ja contoh liwat, rogol senjata api, dadah n bnyk g. kebetulan ada kes liwat n sini leyh tengok sapa dya pesalah tu. real kot leyh tngok muka tu. takot un ada ugak. then dh hbes 1 kes dya baca lagi kes sampai habes la sesi untuk pagi td, smbung ptg pulak a kes lain2 tu. turun tangga pergi majistret .. sini kami berpeluang berlakon untuk 1 kes. saja cari pengalaman..  
 paling takot la bagi nyna polis court tu bawak lawat lokap. sana macam2 owng ada.. paling ramai laki then muka depa tu.. ish2.. mengerikan  !! masuk pon sat2 then kuaq cepat2 sbb depa usha pelik.. eeeii xmo2 ...
Last sekali dh puas tngok kebetulan masa un dh hbes , kami naik ke bilik discussion n kat sana kami wat sesi soal jawab antara pelajar dan tuan hakim. 
So, inilah pengalaman nyna takkan lupa dan thx kepada guru2 yg bwk sbb bnyak informasi yg dapat :) 
hope taon depan akan ada juga lawatan nie.

Sekian.

Thank You! Datang Lagi :)

1 comments:

Ameerul Ashraf said...

waaa... bercita-cita na jadi peguam nih.